Kuchařky, gastronomie > Kuchařky

 
Jak se vařívalo dříve a jak dnes 5. díl T-Ž

Jak se vařívalo dříve a jak dnes 5. díl T-Ž

Autor: Jaroslav Vašák
Nakladatelství: Stanislav Plášil - nakladatelství Viking
Počet stran: 290 stran
Jazyk: český
Formát: Lze měnit formátování a velikost textu info
ebux cena 69 Kč
Dostupná pro:
 
Wooky
Kindle
PocketBook
ePub
 
 
 

Více o e-knize Jak se vařívalo dříve a jak dnes 5. díl T-Ž

Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus?

Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.

Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky.

 

Help, FAQ
Help, FAQ
Hotline