Kuchařky, gastronomie

 
Domácí kváskové pečení

Domácí kváskové pečení

Autor: Gabriela Hradecká
Nakladatelství: CPress CZ
Počet stran: 88 stran
Jazyk: český
Formát: Nelze měnit formátování a velikost textu info
Běžná cena 249 Kč ušetříte 48% ebux cena 129 Kč
Dostupná pro:
 
Wooky
 
 
 

Více o e-knize Domácí kváskové pečení

Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An! Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, jste tady správně. Upečete si domácí kváskový chleba, prostě Chleban s An! Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám. V této knize vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“. Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie. A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty druhů kváskového pečiva! Autorka Gabriela Hradecká v současnosti jezdí po celé ČR, navštěvuje různá města v Čechách i na Moravě, a pořádá kurzy pečení chleba (kurzypecenichleba.cz) a kurzy bezlepkového kváskového pečení, o které je čím dál větší zájem. Má vlastní facebookovou stránku Chleban s An - kurzy pečení chleba. Žije se třemi dětmi a manželem v malebném koutě na jihozápadě Moravy.
 

Help, FAQ
Help, FAQ
Hotline